Oxid dusnatý vyvolává rakovinu tlustého střeva

 

 

Oxid dusnatý má ve střevech silně karcinogenní účinky.

 

Používá se však často také v potravinářství, především při výrobě uzenin, dodává masu jasně červenou barvu.

 

Proto také osoby konzumující hodně takto konzervovaných potravin trpí častěji rakovinou tlustého střeva. Česko je bohužel světovou jedničkou v tomto onemocnění.

 

Oxidy dusíku vylučované zánětlivými buňkami
hrají důležitou roli při změnách výstelkových buněk střevní sliznice a vedou k rozvoji rakoviny, tvrdí Susan Erdmanová, která na výzkumu spolupracovala s kolegou Jamesem Foxem.

  • postele z masivu
  •  
  • inzerce na e-rakovina
  •  
  • postele z masivu Brno
  •  
  • postele z masivu Ostrava
  •  
  • postele z masivu Plzen
  •  
  • postele z masivu Olomouc